Dogville

Dogville (2003) er en dansk dogmefilm instrueret af Lars von Trier (1956), med et budget på 10 millioner dollars. Filmens sprog er engelsk og varer 178 minutter. Der optræder stjerner som  Nicole Kidman, Paul Bettany og Lauren Bacall i hovedrollerne. Filmen er kendt for sin minimalisme og næsten teateragtige form, og er en af Triers mest populære værker. Filmen vandt 13 awards og var nomineret til 18 yderligere. Dogville er en den af trilogien  USA – Mulighedernes land der desuden består af Manderlay (2005) og Wasington (2007).

Historien om Dogville er skrevet af John Hurt og er inddelt i 9 kapitler, der beskriver hovedpersonen Grace’s oplevelser med byen. I filmen optræder Nicole Kidman som Grace Mulligan, en mor på flugt fra gangstere, der ankommer til den lille by Dogville, hvor hun bliver givet asyl til gengæld for arbejde. For at få lov til at blive i byen gør Grace meget for at opnå alle indbyggernes accept, og gør derfor sit bedste for at passe ind. Alligevel formår hendes tilværelse at ændre de lokales liv..

One thought on “Dogville

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>